Loading Events

« All Events

Talk at Ferrotopia

September 6 @ 7:30 pm - 10:00 pm

Ferrotopia Avondexpedities #1
Magnestisme
Donderdag 6 september 19.30-22.00 uur

Dit najaar presenteren we een serie avondexpedities in Ferrotopia, met zorg samengesteld door Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf). Gedurende deze avonden verkennen we het kunstproject Ferrotopia en de wereld van ijzer op verschillende manieren. Inhoudelijke presentaties wisselen zich af met ludieke expedities, uitdagende proeverijen, muziek, poëzie en andere kunsten.

Ferrotopia, de ijzerstad van Atelier van Lieshout op de NDSM, biedt dit najaar vijf speciale avondprogramma’s. Programmamakers Joost Janmaat (Partizan Publik) en Rieke Vos (Stichting NDSM-werf) nemen het publiek mee op expeditie in de wereld van het ijzer. Lezingen, experimenten en performances over magnetisme, science-fiction, het ijzer in ons, over slavernij en een ode aan het aambeeld.

Magnetisme is ons ‘zesde zintuig’. Het vermogen om te ‘voelen’ dat er iemand achter ons staat. Dat komt door de grote hoeveel ijzer in ons lichaam, genoeg om zo’n 15 spijkers van te maken. Bij niet menselijke diersoorten, zoals alle trekvogels, is dit zintuig veel beter ontwikkeld. Tijdens deze avondexpeditie onderzoeken we de mens als mineraal, de smaak van ijzer, wat we kunnen leren van vogels, en hoe we het magnetisme in onszelf wakker kunnen kussen.

Met Dewi de Vree, Ronald van Tienhoven, Joel Broekaert

Dewi de Vree
Dewi de Vree ​is een media- en geluidskunstenaar uit Den Haag. Haar projecten hebben een focus op het zintuiglijk ervaren van natuurkundige experimenten. Met een achtergrond in de beeldende kunst en haar fascinatie voor the interactie tussen mens en machine, heeft zij verschillende vertaalmachines, geluids-interfaces en instrumenten, performances en installaties ontwikkeld. Onderwerpen in haar projecten zijn elektriciteit, elektromagnetisme, elektrochemie, thermodynamica.

Ronald van Tienhoven
Ronald van Tienhoven is kunstenaar, ontwerper en cultureel intermediair. Hij bevat 4,1 gram ijzer, waarvan 2,6 gram in zijn bloedbaan.

Joel Broekaert
Joël Broekaert is de restaurantrecensent van NRC Handelsblad en culinair columnist voor Vrij Nederland. Zijn culinaire interesse brengt hem verder dan nationale en internationale top-restaurants. Het gaat niet alleen om wat er op het bord ligt, maar ook waar het vandaan komt. En hoe het daar terecht is gekomen.

https://www.facebook.com/events/442145716251404/

Details

Date:
September 6
Time:
7:30 pm - 10:00 pm